QC Προφίλ

 

1. Σχεδιασμός προϊόντος

 

Σχεδιασμός Υλικού: Ο ηγέτης μας μηχανικός υλικού Tony Che έχει πλούσια εμπειρία από το 2002, είναι ένας από τους πρωτοπόρους μηχανικούς υλισμικού εντοπισμού GPS και ηλεκτρικών ανταλλακτικών eBike στην ηπειρωτική Κίνα.Χάρη στις πλούσιες και αφοσιωμένες εμπειρίες σχεδίασης GPS tracker τα τελευταία 17 χρόνια, η ομάδα μηχανικών υλικού μας έχει επιτύχει την ικανότητα να κάνει εξαιρετικά σχέδια για να αποφύγει κοινές ανησυχίες όπως βραχυκύκλωμα PCB, καύση εξαρτημάτων, παρεμβολές σήματος, διακυμάνσεις τροφοδοσίας κ.λπ. Με βάση τα πολλά χρόνια χρήσης και παρατήρησης της απόδοσης της συσκευής, η ομάδα υλικού μας είναι πολύ εξοικειωμένη με τα εξαρτήματα του GPS tracker, αυτή η ικανότητα μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε τα πιο κατάλληλα, πρωτότυπα, διάσημα και επαληθευμένα εξαρτήματα.Για παράδειγμα, το PCB μας είναι πυρίμαχο, μπορεί να διατηρήσει υψηλή θερμοκρασία έως και 300-500 βαθμούς.

Σχεδιασμός υλικολογισμικού: Ο επικεφαλής της ομάδας λογισμικού, Sunny Xiao, είναι πλοίαρχος υπολογιστών που αποφοίτησε από το διάσημο πανεπιστήμιο ZhongShan.Από το 2003 έχει επικεντρωθεί στο υλικολογισμικό GPS tracker και στο firmware της οθόνης eBike και στο firmware του ελεγκτή eBike για περισσότερα από 15 χρόνια.Χάρη στις προηγούμενες εμπειρίες που εμπλέκονται σε διαφορετικά μοντέλα και έργα εντοπισμού GPS, ειδικά στην εμπειρία του εθνικού προτύπου έργου της Κίνας που οργανώθηκε από το τμήμα μεταφορών της Κίνας, η ομάδα λογισμικού μας έχει επιτύχει την ικανότητα να σχεδιάζει εξαιρετική δομή υλικολογισμικού, να αποφεύγει αποτελεσματικά κοινές ανησυχίες όπως απώλεια υλικολογισμικού, νεκρό υλικολογισμικό, σφάλμα φλας και διένεξη χαρακτηριστικών κ.λπ.

 

2. Επιθεώρηση Εισερχόμενων Υλικών

 

Το GPS tracker αποτελείται από περίπου 300 εξαρτήματα.Ορισμένα βασικά εξαρτήματα όπως η μονάδα GSM, η μονάδα GPS, η MCU παράγονται από ρομπότ και από μεγάλη εταιρεία, ο ποιοτικός έλεγχος είναι πολύ καλός, το ποσοστό επιθεώρησης είναι χαμηλότερο.Ορισμένα εξαρτήματα όπως τα καλώδια, παράγονται κυρίως με τα χέρια, το ποσοστό επιθεώρησης είναι υψηλότερο.Οι ειδικές απαιτήσεις επιθεώρησης κύριων εξαρτημάτων είναι παρακάτω, ανάλογα με τα υλικά διαφορετικού τύπου.

3. Παραγωγή SMT

IMG_20210331_152026.jpg

Βήμα 1: Έλεγχος λίστας υλικών και BOM.Το IQC ελέγχει εάν το μοντέλο, οι προδιαγραφές και η ποσότητα του υλικού πληρούν το φύλλο BOM (Bill of Material) ή όχι

烤箱房 内.jpg

Βήμα 2: Ψήσιμο ηλεκτρονικών υλικών.Υλικά όπως PCB, IC και μονάδα, πρέπει να τοποθετηθούν μέσα στο φούρνο για να αφαιρέσετε την πιθανότητα υγρασίας.Η ποιότητα παραγωγής SMT επηρεάζεται προφανώς από τα υγρά υλικά.

 
 
 
 
AOI Inspection.jpg

Βήμα 7: Επιθεώρηση τελικού προϊόντος AOI.Μετά τη συγκόλληση με επαναροή, χρησιμοποιήστε το μηχάνημα AOI για να ελέγξετε την εμφάνιση, εάν έχει τέτοια κόλληση που λείπει, ανεπαρκή ή ψυχρή συγκόλληση.

Hand Soldering.jpg

Βήμα 8: Συγκόλληση με το χέρι.Ορισμένα εξαρτήματα δεν μπορούν να αντέξουν υψηλή θερμοκρασία, αυτά πρέπει να συγκολληθούν με συγκολλητικό σίδερο, όπως σύνδεσμος κεραίας, ηλεκτρολυτικός πυκνωτής, σύνδεσμος καλωδίου κ.λπ.

 
 
 
 
Solder past printing.png

Βήμα 3: Εκτύπωση με πάστα συγκόλλησης.Η θερμοκρασία της πάστας συγκόλλησης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ελαττωματική συγκόλληση.Η πάστα συγκόλλησης πρέπει να φυλάσσεται μέσα στο ψυγείο, χρειάζεται να ξεπαγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το μίξερ για να ανακατέψετε για 3-5 λεπτά πριν την εκτύπωση.

SMT patch.jpg

Βήμα 4: Ενημερωμένη έκδοση κώδικα SMT.Το πρόγραμμα ενημέρωσης κώδικα ρυθμίζεται από μηχανή

 
 
 
 
PCBA checkpoint.jpg

Βήμα 5: Επιθεώρηση PCBA.Μετά το SMT patch, το QC επιθεωρεί το υλικό και η θέση του patch είναι σωστή ή όχι, αυτό είναι ένα από τα σημεία ελέγχου.

 

Βήμα 6: Επαναρροή συγκόλλησης.Το υλικό στο PCB μετά το μηχάνημα SMT δεν είναι σταθερό.Μετά τη συγκόλληση με επαναροή, το υλικό θα σταθεροποιηθεί.

 
 
 
 
 

Βήμα 7: Συνδέστε εξωτερικό τροφοδοτικό, βεβαιωθείτε ότι η κόκκινη λυχνία τροφοδοσίας στο PCB είναι αναμμένη

Βήμα 8: ελέγξτε την τάση κάθε σημείου ελέγχου, συνολικά 9 σημεία ελέγχου.Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM έχει ανιχνευθεί, το GPS, το GSM, το MCU λειτουργούν καλά, η εξωτερική ισχύς και η τρέχουσα τιμή είναι κανονικές.

Βήμα 9: Δοκιμή γήρανσης 36V για 4 ώρες.

Δοκιμή flash κατά τη διάρκεια των δοκιμών γήρανσης.

Διαγράψτε, διαβάστε και γράψτε το φλας για 500 φορές

 

Βήμα 18: Συσκευασία